Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?


Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz.

Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí.
Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvézt výtahem do druhého patra.

Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky.

Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů.

Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato.

Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).

Co o budoucnosti zlata říkají analytici?

Sledujete vývoj ceny zlata napříč roky? Pak jste si určitě všimli událostí posledních několika týdnů, kdy tento drahý kov prudce vzrostl na ceně. Jak se bude chovat dále?

Analytici mají naprosto jasno – zlato poroste ještě výše. V následujících dekádách několikrát překoná současnou cenu. Důvodem je jeho omezená světová zásoba v kombinaci s prudce stoupající poptávkou ze strany průmyslu, vědeckého vývoje, států i investorů.

Chcete-li tedy z dané příležitosti vytěžit co nejvíce, určitě příliš nečekejte na nákup. Málokdo si však může dovolit v mžiku utratit miliony korun za investiční produkt.

Z toho důvodu přichází na scénu staré dobré postupné přikupování po částech. To pro průměrného investora představuje zdaleka nejvýhodnější strategii. Maximalizujete totiž zisk a minimalizujete riziko. Prostě a jednoduše několikrát do roka přikoupíte fyzické zlato (zapomeňte na virtuální zlato a akcie zlatých dolů) dle aktuálních možností. Takový postup dodržujte po předem určený časový horizont – deset, patnáct, dvacet, dvacet pět i více let…

A co říkáme o cenách zlata napříč obchodníky?

Pamatujte, že žádná česká mincovna v současné době nevyrábí zlaté slitky ani cihličky. Tyto produkty k nám jednotliví obchodníci dováží ze zahraničí – Německo, Švýcarsko, Austrálie a podobně.

Právě proces přepravy je ideální záminka k nastavení opravdu vysokých marží. Někteří obchodníci si nastavují minimální přirážku, jiní až nemravnou. Bavíme se o rozdílech v řádu klidně více než 10 %.

Představte si, že po následujících třeba patnáct let utrácíte za každý slitek o několik tisíc korun více. Tímto způsobem vyhodíte přes sto tisíc korun z okna jen tak.

Raději tedy před nákupem vždy poctivě porovnávejte ceny jednotlivých obchodníků. Nakupujte levně. Jedině tak dostanete ze své investice nejlepší výsledky.

Exit mobile version